Blog

24-11-2014 12:55

Wat gaat de tijd ongelofelijk snel (maar volgensmij zeg ik dat in ieder stukje dat ik schrijf hihihi)

Aankomende vrijdag worden de kleintjes al weer 5 maanden oud! Dat betekend dat ze al weer 3maanden in huis nieuwe gezinnetje zijn. Het benoemen waard, niet waar?!

Alles gaat goed, we horen regelmatig van iedereen wel iets. Er is zelfs een Facebookmessenger groep met daarin een aantal baasjes. Iedere dag word er wel even met elkaar geklets. Hoe het met de baasjes gaat maar vooral hoe het met de kleine (nouja, kleine!) bengels gaat. Hoe de puppycursus verloopt, hoe hard ze groeien en hoeveel ze wegen. Soms lijken we net een stelletje verse ouders die over hun pasgeboren kindjes kletsen!
Ook worden er dagelijks foto's heen en weer verzonden, zo ontzettend leuk om te zien hoe hard ze groeien en hoe ze in hun uiterlijk veranderen.
Ik voel me zo gezegend met deze baasjes! Zo ontzettend fijn om zo regelmatig van iedereen wat te horen! Want al waren we het beu aan het einde van de rit, je mist ze toch stuk voor stuk.
Ieder met zijn eigen karakter en rare streken.

Doet die van jou dat ook? (of juist niet) Hebben jullie dat nou ook??? Moet je nou toch eens kijken wat hij/zij doet! of Ja dat doet die van ons nou ook!
Zou veel eigenschappen die ze ook gemeen hebben en in ieder hondje zie ik wel iets terug van onze eigen Zoë. 

Zodadelijk ga ik de foto's maar weer eens updaten, het zijn er al zoveel! Echt goed had ik het de laatste tijd niet meer bij gehouden, maar na vandaag  is hij weer up-to-date en zal ik proberen 1x per maand de foto's bij te werken.
Van onze Guus zet ik ze er niet allemaal op, dat is niet eerlijk tegenover de rest ;)

Geniet ervan!!!

06-09-2014 21:27

Daar is hij dan... De laatste wekelijkse update...
Wel een beetje raar hoor, ik was er al helemaal aan gewend geraakt... Al weer 8weken is het geleden dat de kleintjes ter wereld kwamen, super klein met gesloten oogjes en oortjes.. Inmiddels zijn ze al uitgegroeid tot echt dametjes en heertjes! en deze week was het dan ook zover...
De eerste zouden het nest gaan verlaten.

Kijk, ik ga niet jokken: Qua drukte en poetswerk waren we wel een beetje moe... Maar qua gezelligheid en ontwikkeling hadden ze nog heel lang alle 6 hier mogen blijven! Wat is het genieten om ze zo allemaal te zien spelen!

Woensdag mocht Pien als eerste naar haar nieuwe huisje. Er verscheen al snel een filmpje en een paar foto's dat de kleine dame het super naar haar zin heeft. Ook de eerste nacht waren ze goed doorgekomen!
Vrijdag is Lotje mee gegaan met haar nieuwe gezinnetje. Ze was super enthousiast om haar baasjes weer te zien en had er zin in om te vertrekken. Ook van hen heb ik leuke foto's ontvangen en ook daar is de eerste nacht goed verlopen.
Vandaag hebben we Biggle naar Sommelsdijk gebracht. Alsof Biggle door had dat er iets stond te gebeuren, ze was zo nieuwsgierig! Daar aangekomen werden we verwelkomd en alsof Biggle er al jaren kwam begon ze direct met spelen. Dat gaat wel goed komen! Later ontving ik een foto dat ze heerlijk in haar nieuwe bench lag te slapen. Ja het gaat me toch moeilijker af als verwacht... Ik ga ze echt wel missen...

Morgen vertrekt Bruno en volgende week vrijdag gaat Sjors... Dan is alleen Guus nog hier....

De website is nu helemaal bijgewerkt. Steeds als ik foto's van één van de kleintjes ontvang, zal ik deze op de website zetten zodat jullie allemaal hun groei kunnen volgen.

Tot snel allemaal! Ik weet zeker dat alle pupjes een goed huisje krijgen of gekregen hebben. Ik ga ze missen...

29-08-2014 00:00

Hallo allemaal!

Vandaag zijn ze al weer 7weken oud... Jeetje ik zeg het denk ik iedere week maar wat vliegt de tijd!
De eerste week dat wij weer moesten gaan werken, ik mis ze dan al. Hoe moet dat als ze straks allemaal weg zijn!
Deze week hebben we veel binnen door moeten brengen door het regenachtige weer maar hebben ze ook heerlijk buiten kunnen spelen in de zon. Wat een lol hebben ze dan met elkaar; achter een balletje aan, achter elkaar aan, achter mamma aan. En dan ineens zoekt alles de mand op en vallen ze heerlijk in slaap hihi

Afgelopen week is hier een paar deuren verder een hond overleden door bewuste vergiftiging, rattengif naar alle waarschijnlijkheid. Dat Is hier op verschillende plaatsen in de wijk gestrooid. We kregen het dan ook erg benauwd toen Zoë vandaag begon met braken en enorme diarree kreeg. Ik ben met haar naar de dierenarts gegaan. Gelukkig niets ernstigs, ze heeft medicijnen gekregen, maar het was wel even schrikken! Met de pups Is niets aan de hand, die komen nog niet buiten.
Ze blijven hard doorgroeien en zijn niet te stoppen. Mamma Zoë doet het even rustiger. Nog 5 dagen en dan gaat t eerste pupje het nest verlaten, maandag 8 september vertrekt de laatste... Wat gaan we ze missen!

Groetjes, Ilva en dave

24-08-2014 00:00

Hallo allemaal!

En weer zijn we een week verder! Inmiddels zijn we nu 6weken oud en hebben weer een hele hoop beleefd. Zo zijn we afgelopen dinsdag naar de dierenarts geweest, we hebben daar onze eerste prik en onze Chip gekregen. We staan nu nog op naam van ons gastgezin maar als we mee naar huis mogen, dan krijgen we een formulier mee zodat we overgeschreven kunnen worden.
EN! we hebben ons paspoort! Zo kunnen we overal mee naartoe als we mee op reis mogen, ook buiten Nederland. Daarnaast hebben we voor het eerst een ritje in de auto gemaakt! Om ons daar nu al aan te laten wennen hopen we te voorkomen dat we wagenziek worden. In het begin was het wel even eng, maar later gingen we toch maar lekker slapen.
Gisteren zijn we weer een keer op de foto gezet, we hebben nog niet alle foto's ontvangen maar als we ze hebben sturen we ze door! Ook zijn we weer geknuffeld door veel vrienden en vriendinnetjes zodat we goed aan alle soorten van maten mensen wennen. We vinden het heerlijk! Het liefst kussen we eerst het hele gezicht en gaan daarna lekker slapen. ZzZzZzzz

Het komt al dichterbij, nog maar anderhalve week en dan gaat de eerst, kleine Pien, al naar het voor altijd huisje! Hoeveel werk we er nu ook mee hebben, we gaan ze allemaal en stuk voor stuk enorm missen! Natuurlijk weer enkele foto's van afgelopen week, echter ben ik vergeten *schaam*schaam* foto's te maken tijdens de rit van de dames... Tot snel allemaal weer!!

Groetjes, Ilva

14-08-2014 00:00

Hallo allemaal!

Weer een kleine (grote) update. Morgen zijn de kleintjes alweer 5weken oud!
Zaterdag 9 augustus zijn ze voor het eerst naar buiten gegaan! Onze tuin is eindelijk klaar en daar maken we dan ook direct gebruik van.Ze vonden het prachtig!
Ik heb er weer wat foto's van bij gedaan. Inmiddels lopen we met hele rollen keukenpapier achter ze aan. We proberen ze na het slapen direct buiten te zetten om daar te plassen/poepen maar de rest van de dag is het erg lastig om iedereen goed in de gate te houden en direct naar buiten te doen als ze moeten plassen/poepen.
We doen in ieders geval onze stinkende best om ze een beetje duidelijk te maken dat ze BUITEN moeten plassen/poepen!
Aanstaande dinsdag is het zover, ze leven dan in hun 6e week en krijgen dan hun eerste vaccinatie EN worden gechipt! Ze worden dan geregistreerd onder de naam die ze van jullie gekregen hebben. Inmiddels is iedereen een naam gegeven! De dames: 1. Biggle 2. Pien 3. Lotje De heren: 1. Guus 2. Bruno 3. Sjors (de laatste die nog een naam moest hebben)

06-08-2014 00:00

Hallo allemaal!

Vanaf deze week hebben wij heeeeerlijk vakantie!
Dat betekend dat wel dubbel zoveel van onze draakjes kunnen genieten!
Ze groeien nog steeds, iedere dag. Zowel in gewicht als in motoriek en gedrag.
Geweldig om te zien! Ik heb het ook op film vast gelegd, deze krijg ik alleen niet via de mail verzonden...
De foto's zijn weer toegevoegd!!

Wat gaat de tijd toch hard! Gisteren waren we al weer een maand oud! En ja, nu is het met de rust gedaan hoor!! We kunnen nu al heel goed lopen en zelfs een beetje rennen maar wat nog veel belangrijker is:
We kunnen klimmen!!! We klimmen allemaal massaal uit onze ren, dat lukt alleen nog niet als we net gegeten hebben want dat zijn onze buikjes nog te dik hihi
En wat we het liefste doen als we uit de ren geklommen zijn?? Mamma haar mand veroveren en daar slapen ZzZzZzzzz

Wij (ilva en dave) hebben er nu dus echt onze handen vol aan! Overal kleine rennende hondjes, die ook nog eens overal hun beginnende tandjes inzetten. Enja zindelijk zijn ze ook nog niet, dus overal achteraan om te dweilen hahaha We vinden het prachtig om te zien hoe snel het kleine grut groot wordt, al realiseer ik me nu des te meer dat we straks afscheid moeten gaan nemen van 5 van deze wondertjes,... Nog maar 4weken en dan mogen ze het nest alweer verlaten... Nu dus nog maar extra veel genieten! Tot snel, tot het volgende bericht!

02-08-2014 00:00

Hallo allemaal!

Gisteren waren we al weer 3 weken oud! En wat gaat het hard nu!
We lopen al een stukje beter en daarom hebben we nu een extra stuk ruimte gekregen om te wandelen. We vinden het nog wel eng en piepen dan ook wel maar eigenlijk zijn we heel nieuwsgierig en gaan we regelmatig een kijkje nemen buiten de werpkist.
Onze mamma vind het niet zo fijn meer om ons melk te geven, dat komt omdat we tandjes krijgen!
Des ondanks komen we nog goed aan en groeien hard.
En mamma is wel bij ons in de buurt om ons in de gaten te houden hoor!
Omdat we nu zoveel gaan bewegen hebben we extra voeding nodig! Daarom krijgen we sinds gisteren gewelde puppybrokjes en vleespapje!
En smullen dat we doen!! Tot snel weer!

Groetjes, Ilva en Dave En pootjes van Pien, Lotje, Biggle, Bruno, Guus en pupje 'nog zonder naam'

25-07-2014 00:00

Hallo, daar zijn we weer!
 
Vandaag zijn we 2 weken en worden weer voor t eerst ontwormd...
Ben benieuwd!
Inmiddels zijn er al 3 van de 6 hondjes een naam gegeven!
We heten Guus, Biggle en Pien!
 
Inmiddels hebben we ook allemaal onze oogjes open!
Nu kan het ontdekken van de wereld beginnen!



Groetjes,
Ilva en Dave

11-07-2014 00:00

Pfoe wat een spannende nacht!
Vannacht is Zoë begonnen met weeën... De voorweeën... Ze liept af en toe
te puffen en te heigen en liept onrustig heen en weer... Ik ben toch maar beneden
gaan slapen maar er gebeurde maar niets... Het werd alleen maar weer rustiger...
En ja... Ik moet toch echt gaan werken!!!

Dave uit bed getrommeld want ik wilde niet dat Zoë alleen zou zijn...
Hij heeft toen een vriendinnetje van ons gebeld, Wieke, en zij zou hier naartoe komen
om Dave bij te staan.
Met m'n telefoon vast in mijn handen heb ik constant in spanning gezeten... Wanneer komt het nou?!
Door mijn lieve vriendje en vriendinnetje ben ik constant van alles op de hoogte gehouden.
Oh wat was ik er graag bijgeweest!!
Om 12uur kreeg ik het bericht dat de eerste pup geboren was!! Het was een zeugje en woog 150gram...
Owh wat zag ze er klein uit op de foto!! De tranen sprongen in mn ogen, Zoë is nu echt mamma!!

Om de zoveel tijd bleven er maar berichten komen dat er WEER een pup geboren was!!
Het hield maar niet op! Maar uiteindelijk was Zoë klaar en was haar buik leeg, maarliefst 6 (!) pups zagen het levenslicht. Allemaal gezond en wel, drinkend bij moeders.
Allemaal volledig volmaakt, en ook Zoë doet het goed.

Na mijn werk ben ik super snel naar huis gereden en liet ik thuis alles uit mijn handen vallen, WAT ZIJN ZE KLEIN!!!! Zoë kwispelde vanuit haar kist van blijdschap, alsof ze wilde zeggen: Kijk eens wat ik heb gemaakt!!!

Eindelijk kunnen we gaan genieten van de kleintjes, wat hebben we hier naar uit gekeken en WAT ben ik trots op onze kleine draak!!

30-06-2014 00:00

Pffff.... Het aftellen is voor mij nu al begonnen!!!
Vanaf 8juli a.s., volgende week dinsdag, mag ze officieel gaan bevallen. Dan is het dag 59 en dan
kan het zomaar gaan gebeuren!

Alles is inmiddels in gereedheid gebracht; de werpkist is 'bevallingsproof', we hebben de rode lamp
klaar staan en we hebben een babyfoon geleend van een collega.. Want ja, stel nou dat ze s nachts
ineens begint! Dan moet ik dat wel horen natuurlijk!!!

Dood zenuwachtig ben ik aan het worden, nog erger als bij het aftellen naar de echo...
Als alles maar goed gaat, als we er maar op tijd bij zijn, als ze ze maar accepteert...
In de werpkist slapen wil ze nu nog niet zo graag... ze ligt liever op de bank te maffen... Ik ga haar verder niet dwingen, ze heeft het al zo zwaar met haar dikke buik!

Iedere morgen, als ik opsta, kijk ik naar ons draakje en lijkt ze weer dikker te zijn geworden! Haar buik staat volledig op spanning en de melkklieren worden ook goed zichtbaar... Heb met haar te doen, al dat gesjouw met dat gewicht! Inmiddels is ze al 2kilo aangekomen!!!

Gisteren vroeg iemand mij of ik de puppy's al had gevoeld... Nee.. Nog niet... Ik wist ook eigenlijk niet goed
waar ik dan moest voelen....
Handen in de liezen leggen was het advies, okey Zoë; even stil blijven liggen!
OOOOOH!!! Ik voelde voor het eerst 2 kleine schupjes tegen mijn handpalm!!! Wat een bijzondere beleving!!
Helaas liet Zoë het voelen niet langer toe maar vanmorgen, nog slaperig en wel, had ik weer de kans om
mn handen even op haar buik te leggen.

Jeetje wat waren ze druk bezig!!! Ik voelde aan alle kanten van alles langs haar buik afgaan en voelde af en toe wat schupjes... Wat mooi! Wat bijzonder!! Ik kan UREN zo blijven zitten,... Helaas moet ik aan het werk (hihi)

Ik kan niet wachten tot ze er zijn! Ben zo ontzettend benieuwd naar de kleintjes!!
Ow Zoë! Houd ons niet te lang meer in spanning!!!

1 | 2 >>